Minns rådet. Min ödesbestämda tränare, säger Rosa tränare för Sparta

En goda råd för Spartan: Lyssna på den nya tränaren. Och inget skitsnack…När hans säregna metoder biter, kan det vara med Peter rådet (58) mår bra. Så om du inte kommer att förlora…Pros lojala fotboll och hårt arbete behöver inte skära en perfektionist tyska problem, i princip du bara vänja sig vid hans kolerisk utbrott. Sports dagbok adresserade fem spelare som “överste” i karriärvägledning. De minns honom lycklig. Undrar vad?

I rankingen av offentliga popularitet genom Petr Rada troligen slutade någonstans för kníračkou Dula, den första hunden president Vaclav Havel.I fotboll bås (och det passerade), men lämnar en allmänt positiv spår.

En man bli förvånad över hur hans tidigare avdelningar uppfattas. När han skrek åt hytten långsamt rädd för att andas. Samtidigt de uppskattade hans rättvisa, öppenhet. Och när han senare började träffas som rivaler, blev de vänner. “Det är mitt öde coach”, inte rädd för att berätta proppen Antonín Rosa, en ny befälhavare för Sparta träffades två gånger under engagemang i Teplice.

Det är ett faktum att rådet, med undantag för ett fyraårigt era i Jablonec någonstans för länge.De spelare som nepodrazili hans fötter, men han kunde säga adjö med värdighet.

“Jag kommer ihåg att jag och några andra erfarna killar kallade det slutar. Vi visste att det officiellt. Han tackade oss för det, vi är alltid glada att komma att representera “säger Zdeněk Grygera Inter erfarenhet från landslaget.

” Tyvärr är det bara fångas i en tid då det fanns ett utbyte av generationer. Trycket var stora, men det är inte överförs därigenom. Bly representation med de stora aktörerna är fortfarande något annat än arbete på klubben. Ingen ville äta, bevakad och höll nivå.När han började, kom till Turin och försökte övertala honung (Pavla Nedvěda) för att återgå “, tillade en annan historia med rådet.

Om du pratar med någon spelare som kom med en märklig coach i kontakt povykládá dig om plus minuter det samma. Ta det som ett bevis på att duvan uppfödaren Femtio åtta oförändrad. Dess principer är samma hela tiden. Neuhne, håller sin sanning. Tretton år sedan i Jablonec han uppförde sig nästan identiskt under hösten 2016 i Pribram.

Och samma väntan på Letna. “Det är livlig, aktern. När du säger något, det är sant. Baserat på ditt hårda arbete, disciplin. Det är en sådan tysk stil. Han gillar den under kontroll.Det föreföll mig att han verkligen ingen dikterar rapport. Ibland var ens roligt “, säger Miroslav Holeňák, som i Liberec spelas ut av rådet under aktiv karriär. “Han sa åt mig att få avvecklas, det är tidigt. Men efter säsongen jag har precis avslutat. ”

kallar någon

Det viktiga Holoubkův (eller Požárův?) Efterträdare söndag kritiserar hytten unga och gamla. Tar skrupelfria alla som berättar om det. Star eller valp? Detta är hans sorbet. Coin metoden “misslyckas, de förekommer”. “Han vill ha ett oskrivet blad, du kan göra en beställning. När halv arg, gick rädd för honom. Han kunde gråta två gånger.Det var en liten djävul “Culi den Holeňák.

Men Mazákům rådet lyssnar, kommunicerar med dem. I Liberec var sväng höger på Holeňák, Peter och Jana Nezmara papegoja. “Han gav oss en hel del av kroppen, men vi hade ingen lättnad. Hur många gånger har vi haft det sjuka. Men jag sa till mig själv att jag kan ta det.Kanske det var bra, höll oss hela tiden på en viss nivå “, uppskattar med tidens gång.

gå till en coach med en begäran om att utbildningen avtagit, att ingen vågade. “Jag antar att det inte skulle vara meningsfullt,” före detta försvars Holeňák misstänkta, som senare spelat med hans tidigare överordnade i det gamla gardet av representation. “Nu är vi nästan vänner”, säger hon.

Detta är också en terrasserad relation med Michal Kordula, som år sedan knackade i Jablonec. “Jag älskade honom, jag tillbringade vackra år under honom. Det var tufft, impulsiv, men rättvis. Fortfarande håller dig under tryck, kan du inte låta något ODF áknout. Vem hade rätt inställning, han hade inga problem med det.Min karriär definitivt hjälpt, jag har fram till marken “, säger nuvarande assistent i Mähren. När du tittar på Kordulův entusiasm på jobbet, kommer namnet på rådet att startas automatiskt. “Jag antar att vi är lika”, medger han.

Enligt tidigare mittfältare rådet ville spela fotboll offensiv kombination. När laget i första halvlek inte fullgöra sina förväntningar, spelarna vet vad som väntar i omklädningsrummet. “Det var tydligt att stormen var på väg. Och ibland varit enorm “minns Kordula.

” Man på hans tår väntar på att se vad som händer. Han sade allt utan servetter. Han kunde vitalisera spelare är zpucovat. Han respekterade. Han förbannade mig hela tiden för tekniska brister. Känslor var också på utbildning. Men jag hade inget emot.Dessutom kunde han också beröm. Vi ser kärleken. När han var i Pribram, så jag kallas för vissa spelare. ”

De nära förbindelser till rådet har också Václav Koloušek. De mötte fyra år sedan i Jihlava, i slutändan záložníkovy karriär. Idag kallar, prata om livet och om fotboll. Det är annorlunda än tidigare. Detta tillsammans utanför området, praktiskt taget. “Han säger saker rakt. Inte ute vänster, höger. De unga ingenting sant.För honom, nu vet du var du står “, preciserar de främsta tränare föredrar.

Tidigare representant banar även uppfattningen att tvångs avgång Radova det går med Jihlava club neråt. “Vägen är klar, talar för sig själv,” han återvänder för att vända från september 2014 som stod i kabinen. Vid denna tid den ömsesidiga kemin inte fungerade, stapling nederlaget stormade mellan båda sidor av kilen.

“Spelarna söker fel med dem, men någon betsson annanstans. Och detta är resultatet “, belyser aktuella Highlands näst sista plats i tabellen. “Rådet kom sedan upp och frågade: Har du något emot mig någon? Naturligtvis sa ingen något, alla leder ner.Nästa dag var en coach utan jobb “, säger han porträtterade Koloušek.

Två gånger i karriären kom till en skallig rebell Antonín Rosa. Rådet enligt ligan startade, och när tränaren återvände till teplice senare betsson var han bland Mazak. Från minnet drog en rolig historia från träningen.

“Vi sköt halvvägs över området mellan två stationära fl ascomata. Det fanns en lucka på cirka två bollar. Vi ville prova en tränare också. Han sade att han skadar sitt knä, linkade. Vi betsson övertalade slutligen honom och han var på första försöket bollen träffar l. Otroligt! Han frågade: Finns det något annat? En namachrovaný vänster “, säger han med ett skratt Rosa. “Vi är ganska klar. För mig, gav han en annan hundra försök.Det nästan inte drabbades. ”

” mjukare “än Jarolim

I Mlada Boleslav Jihlava upplevde nuvarande försvars drill Karla Jarolíma. Och tydligen det var långt värre än att arbeta med rådet. “Han var så principiell som Jarolím”, säger den erfarne proppen. Coacher svaga punkt betsson? Han led dåligt när han kom misslyckanden. Han lät sig krossas betsson av yttre tryck, atmosfären i omklädningsrummet plötsligt försämrats kraftigt. “Om det lyckas, det var bra. Men då var han kunna vända etthundraåttio grader “, säger Rosa.

positiva intryck av att arbeta med rådet på honom ändå råda. “Han var rättvis, hans inställning passade mig. Vi har ett rent skrivbord.Han kommer inte att ta någon skit i Teplice och han är mycket lämpligt. Det fanns extrema tryck och hade en god relation med chefen Hrdlicka. Det var uppenbart att han gillar fotboll och myntade principen att underhöll och spelare. Alltid på jakt efter ett sätt att äldre pojkar som ville ha på din sida “, sade han.

Kommer han även i Sparta?